Nutroast/Burger vegetarian

Tasty and healthy vegetarian alternative to a meatloaf. Cook it, eat it, love it!

1478718846_united-kingdom_flatpreparing time: 25min • in the oven: 50min • difficulty: normal

Recipe for 4 people

250g Nuts or seeds (such as walnuts, hazelnuts, peanuts, sesame seeds, … )
100g Onions
400g Tasty ripe tomatoes (if not ripe, use 300g tomato paste and 100g water instead)
3 Eggs
150g Ground parmesan cheese
1 tsp Thyme chopped (prefer fresh)
1 tsp Sage chopped (prefer fresh)
1 sp Petersilie chopped (prefer fresh)
1 sp Soy sauce
1 sp Lemon juice
a bit of salt and pepper (how much you like)
a bit of butter

Preperation

Roast the nuts without any oil in a pan till they look a bit auburn and smell good. Let them cool down for a minute. Then chop the nuts into pieces (⌀ 1-4 mm). You can use a mixer or a knife.
Chop the onions in 4 mm pieces. Peel the tomatoes (do it!). Chop them too. If u use tomato paste, you don’t have to do this :). Preheat your oven to 180 °C. Grease your baking dish with butter. Mix all the ingredients in a dish. Then fill it to the baking dish. Put it to the oven for about 45–60 minutes. May you have to put some aluminium foil on it to prevent from burning the top. Remove it 10 minutes before taking the roast out of the oven. After taking it out, let it cool down for 5 minutes, then cut into pieces and enjoy with your favourite type of sauce!

Tipps:
• Potato salad fits perfect to nut roast
• You can fry the mixed paste in a pan to! Form patties and put them in a pan with oil. You can make tasty vegetarian burgers 🙂


1478718802_germany Vegetarischer Nussbraten

Arbeitszeit: ca. 25 Min • Koch-/Backzeit: ca. 50 Min • Schwierigkeitsgrad: normal

Zutaten für 4 Personen:

250g Nüsse bzw. Samen (beliebig, z.B. Walnüsse, Haselnüsse, Sesam, etc.)
100g Zwiebeln
400g Tomaten
3 Eier
150g Parmesan
1 TL Thymian
1 TL Salbei, gehackt
1 EL Petersilie, gehackt
2 TL Sojasoße
1 TL Zitronensaft
etwas Salz und Pfeffer
etwas Butter für die Form

Zubereitung:

Nüsse in einer Pfanne ohne Fett bei mittlerer Hitze unter Rühren rösten bis sie goldbraun sind und duften. Abkühlen lassen. In der Küchenmaschine sehr fein hacken. Zwiebeln sehr fein schneiden. Tomaten häuten und in kleine Stücke würfeln. Backofen auf 180 °C vorheizen. Kastenform mit Butter einfetten. Mit Backpapier auslegen. Papier zusätzlich einfetten. Alle Zutaten in einer Schüssel vermischen und in die Kastenform füllen. Bei 180°C ca. 45–60 Minuten backen, bis der Braten fest und goldbraun ist. Etwas abkühlen lassen und servieren.

Tipps von mir:
• Kartoffelsalat passt super dazu
• Alternativ kann man aus der Masse auch sehr leckere “Fleischküchle” (Frikadellen) machen!

source / Quelle: http://www.schrotundkorn.de/rezepte/2007r/r1111.php

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